Подаване на декларация за неосъществяване на дейност в Търговския регистър

Екипът на Tax Monkey може да подаде за Вашата фирма декларацияпо чл. 38, ал. 9. т.2 от Закона за счетоводството за липса на дейност през календарната 2021 г.

Цена на услугата: 30.00 лв.

Срокът за подаване на декларацията е 30.06.2022 г.

подайте декларацията
Декларация за неосъществяване на дейност

Не чакайте до последния момент

Да, срокът за подаване на декларациите за неосъществяване на дейнсот е 30 юни. Търсенето за услугата в края на месец юни обаче е много високо, което създава натовареност в екипа и може да доведе до поишаване на цената на услугата. Ако поръчате услугата сега, имаме възможност спокойно да се погрижим за декларацията Ви и да я подадем в рамките на един работен ден.

Как да обявите своята декларация за липса на дейност с Tax Monkey?

 • Посочвате ЕИК/БУЛСТАТ на своята форма в нашата форма.

 • Ние проверяваме данните в Търговския регистър и подготвяме документите.

 • Изпращаме документите на Вашия имейл.

 • Подписвате ги и ни ги връщате отново по имейл.

 • Подаваме декалрацията и Ви изпращаме входящ номер.

 • Накрая заплащате цената от 30.00 лв.

Отнема общо 1 ден. Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на 0887 345 666.

Благодарим Ви за заявката. Ще Ви изпратим необходимите документи в рамките на 1 ден.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Ivan Cerovski
Ivan Cerovski
07/12/2021
They were very knowledgable and helpful on an extremely niche topic. Also, after the meeting they drafted an extensive summary of the key points and sent it to me on the next day. Highly recommended.
Konstantin Drosdek
Konstantin Drosdek
30/11/2021
Perfect service! If you an expat and looking for help to set up your own company or register yourself as a freelancer in Bulgaria, I can highly recommend tax monkey! They helped me with every question and obstacle which came along the way. Transparent costs and just awesome!
Velizar Hristov
Velizar Hristov
28/11/2021
Получих отговор на всичките си въпроси, въпреки че бях в сложна ситуация и не знаех дали дължа данък на България или на Англия. Дори получих правилен съвет за данъчни задължения на пари, които съм инвестирал в стокови индекси в английски ISA акаунт - не очаквах някой да знае отговора на толкова специфични и тесни въпроси, но проверих допълнително и беше вярно. Впечатлен съм, че намирам толкова компетентна услуга за добра цена - рядко случвам на компетентни хора в която и да е област.
c-trade trade
c-trade trade
12/11/2021
Много добри препоръчвам, отзивчиви, точни и коректни! Разбират си от работата
Георги Асенов
Георги Асенов
26/10/2021
Отличнна комуникация, много добри познания в областта, препоръчвам на всеки който има въпроси да се обърне към Tax Monkey за разрешаване на казуси свързани в областта на данъчното право и счетоводство.
Иво Михайлов
Иво Михайлов
12/10/2021
Получих бърз и точен отговор на въпрос, който е свързан с данъците.
563662616356646626366622628819289008278 Popov
563662616356646626366622628819289008278 Popov
05/10/2021
I received very quickly useful, practical and understandable information about taxation and social security for a specific case.
Nadya Ilieva
Nadya Ilieva
28/09/2021
Професионалисти! Съдействаха ми с перфектно свършена работа в най-кратки срокове, за което много благодаря! Препоръчвам!

Защо да обявите декларацията си
с Tax Monkey?

 • С нас е по-лесно. Обявяването на декларацията не е нещо сложно, но все пак трябва да бъде подадена с електронен подпис в Търговския регистър.

 • Ние ще се погрижим за всички детайли. Вие можете дори да не ставате от бюрото си.

 • Ние сме малка компания и дори услуги на тази малка стойност ни помагат да се развиваме. Това, че ни гласувате доверие, значи много за нас.

Ако искате да научите повече за подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството, можете да посетите нашия блок.

Често задавани въпроси за декларацията при неосъществяване на дейност

Достатъчно е да попълните формата по-горе. Ние ще подготвим документите и ще Ви ги изпратим заедно с фактура и информация за плащане.

Трябва единствено да подпишете документите и да ни ги изпратите сканирани или дори снимани с телефон. Нашият екип ще се погрижи за обработката им и подаването им в Търговския регистър.

Критериите, които трябва да са изпълнени, за да се счита, че една фирма не е осъществявала дейност, са посочените в Закона за счетоводството:

 1. Да не са извършвани търговски сделки;
 2. Да не са реализирани приходи, а също така и да не са възникнали условия за отчитане на такива;
 3. Не е осъществявана дейност, свързана с инвестиции, производство или продажба;
 4. Не е извършвана покупка на стоки и услуги с цел реализиране на печалба.

Плащането на текущи разходи, които не са свързани със стопанската дейност, не се отразява на възможността да бъде подадена декларация.

Декларация за липса на дейност могат да подадат търговските дружества и юридическите лица с нестопанска цел, които не са осъществявали дейност през предходната година.

Не, достатъчно е да бъде подадена за една година. Ако през следващите предприятието не извършва дейност, не е необходимо да се подава нова декларация.

Ние ще Ви изпратим входящ номер, по който много лесно можете да направите справка в Търговския регистър. Проверка можете да направите и от страницата за справки на Търговския регистър.

Не. Подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч е освободено от държавни такси.

Не. В практиката това са наименованията на декларацията по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч. При отсъствие на дейност на фирмата тази декларация се подава вместо годишен финансов отчет.

подайте декларацията