Подаване на декларация за неосъществяване на дейност в Търговския регистър

Екипът на Tax Monkey може да подаде за Вашата фирма декларацияпо чл. 38, ал. 9. т.2 от Закона за счетоводството за липса на дейност през календарната 2021 г.

Цена на услугата: 30.00 лв.

Срокът за подаване на декларацията е 30.06.2022 г.

Декларация за неосъществяване на дейност

Не чакайте до последния момент

Да, срокът за подаване на декларациите за неосъществяване на дейнсот е 30 юни. Търсенето за услугата в края на месец юни обаче е много високо, което създава натовареност в екипа и може да доведе до поишаване на цената на услугата. Ако поръчате услугата сега, имаме възможност спокойно да се погрижим за декларацията Ви и да я подадем в рамките на един работен ден.

Как да обявите своята декларация за липса на дейност с Tax Monkey?

 • Посочвате ЕИК/БУЛСТАТ на своята форма в нашата форма.

 • Ние проверяваме данните в Търговския регистър и подготвяме документите.

 • Изпращаме документите на Вашия имейл.

 • Подписвате ги и ни ги връщате отново по имейл.

 • Подаваме декалрацията и Ви изпращаме входящ номер.

 • Накрая заплащате цената от 30.00 лв.

Отнема общо 1 ден. Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на 0887 345 666.

Maytane W
Maytane W
23/01/2023
Консултацията беше направена на професионално ниво, получих отговори на всичките ми въпроси, подробни обяснения и допълнителни помощни материали. За в бъдеще, смятам отново да използвам услугите на TaxMonkey.
Angel Ganchev
Angel Ganchev
17/01/2023
Никола е точен и професионален, същевременно хуманен и скромен. Услугата е с много добра стойност за всеки с въпроси по темата.
Martin K
Martin K
26/07/2022
Надеждна и акуратна правна помощ.
Chavdar Kovachev
Chavdar Kovachev
06/07/2022
Имах изключително полезна консултация. Адвокатите ми предоставиха доста детайлна информация и аргументирано тълкуване на законодателството. Услугата е достъпна и изключително професионална. Препоръчвам!
Nikola Penchev
Nikola Penchev
06/07/2022
Guys, I am the co-owner of the business so you can ignore the review :) I gave us 5 stars when we started cause why not... We needed to force some credibility. Now we have plenty of reviews thanks to the awesome people who leave them. Feel free to call us or contact us otherwise. You are welcome.
Boris Petrakov
Boris Petrakov
01/07/2022
Много информативно и страхотно отношение!
Shillem Volpato
Shillem Volpato
26/05/2022
Amazing service! We were totally and positively impressed every step of the way. We got help and answers even when we were not supposed to. They went the extra mile multiple times for us. Cannot praise them enough. Great professionals, greater people.

Защо да обявите декларацията си
с Tax Monkey?

 • С нас е по-лесно. Обявяването на декларацията не е нещо сложно, но все пак трябва да бъде подадена с електронен подпис в Търговския регистър.

 • Ние ще се погрижим за всички детайли. Вие можете дори да не ставате от бюрото си.

 • Ние сме малка компания и дори услуги на тази малка стойност ни помагат да се развиваме. Това, че ни гласувате доверие, значи много за нас.

Ако искате да научите повече за подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството, можете да посетите нашия блок.

Често задавани въпроси за декларацията при неосъществяване на дейност

Достатъчно е да попълните формата по-горе. Ние ще подготвим документите и ще Ви ги изпратим заедно с фактура и информация за плащане.

Трябва единствено да подпишете документите и да ни ги изпратите сканирани или дори снимани с телефон. Нашият екип ще се погрижи за обработката им и подаването им в Търговския регистър.

Критериите, които трябва да са изпълнени, за да се счита, че една фирма не е осъществявала дейност, са посочените в Закона за счетоводството:

 1. Да не са извършвани търговски сделки;
 2. Да не са реализирани приходи, а също така и да не са възникнали условия за отчитане на такива;
 3. Не е осъществявана дейност, свързана с инвестиции, производство или продажба;
 4. Не е извършвана покупка на стоки и услуги с цел реализиране на печалба.

Плащането на текущи разходи, които не са свързани със стопанската дейност, не се отразява на възможността да бъде подадена декларация.

Декларация за липса на дейност могат да подадат търговските дружества и юридическите лица с нестопанска цел, които не са осъществявали дейност през предходната година.

Не, достатъчно е да бъде подадена за една година. Ако през следващите предприятието не извършва дейност, не е необходимо да се подава нова декларация.

Ние ще Ви изпратим входящ номер, по който много лесно можете да направите справка в Търговския регистър. Проверка можете да направите и от страницата за справки на Търговския регистър.

Не. Подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч е освободено от държавни такси.

Не. В практиката това са наименованията на декларацията по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч. При отсъствие на дейност на фирмата тази декларация се подава вместо годишен финансов отчет.