Подаване на декларация за неосъществяване на дейност в Търговския регистър

Екипът на Tax Monkey може да подаде за Вашата фирма декларацияпо чл. 38, ал. 9. т.2 от Закона за счетоводството за липса на дейност през календарната 2021 г.

Цена на услугата: 30.00 лв.

Срокът за подаване на декларацията е 30.06.2022 г.

подайте декларацията
Декларация за неосъществяване на дейност

Не чакайте до последния момент

Да, срокът за подаване на декларациите за неосъществяване на дейнсот е 30 юни. Търсенето за услугата в края на месец юни обаче е много високо, което създава натовареност в екипа и може да доведе до поишаване на цената на услугата. Ако поръчате услугата сега, имаме възможност спокойно да се погрижим за декларацията Ви и да я подадем в рамките на един работен ден.

Как да обявите своята декларация за липса на дейност с Tax Monkey?

 • Посочвате ЕИК/БУЛСТАТ на своята форма в нашата форма.

 • Ние проверяваме данните в Търговския регистър и подготвяме документите.

 • Изпращаме документите на Вашия имейл.

 • Подписвате ги и ни ги връщате отново по имейл.

 • Подаваме декалрацията и Ви изпращаме входящ номер.

 • Накрая заплащате цената от 30.00 лв.

Отнема общо 1 ден. Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на 0887 345 666.

Благодарим Ви за заявката. Ще Ви изпратим необходимите документи в рамките на 1 ден.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Vesselin Kolev
Vesselin Kolev
20/04/2022
Friendly and professionally acting staff, reasonable prices, fast case processing. They managed to solve rather complex tax situation and helped me file my taxes in time. Thank you!
Radoslav Stoyanov
Radoslav Stoyanov
15/04/2022
Професионално и коректно отношение. Адв Пенчев отговори на всички въпроси които ме интересуваха свързани с даденият казус. Препоръчвам!
Maria Veledinova
Maria Veledinova
13/04/2022
Компетентни, с професионално отношение и правят сложните неща свързани с данъци разбираеми и лесни!
Thea Webster
Thea Webster
23/03/2022
Експедитивна и професионална услуга. Адвокатът, с когото разговарях, беше много любезен и отзивчив и предостави дори повече от това, което очаквах. Препоръчвам ги!
Atanas Vasilev
Atanas Vasilev
02/03/2022
Изключително доволен съм от консултациите, които получих от адв. Пенчев. Преди това съм говорил с поне 5-6 различни счетоводни фирми и никой не разполагаше с нужните познания, свързани с облагане на доходи от търговия с финансови инструменти. Бърза реакция, адекватна експертиза, подробни разяснения и спокойствие, че съм при правилните хора - това получих, нищо по-малко. Препоръчвам Tax Monkey с две ръце!
Dakabest
Dakabest
28/02/2022
Пълен професионализъм и отношение към зададения казус!
Stanimir Serbezov
Stanimir Serbezov
16/02/2022
Свързах се с г-н Никола Пенчев за консултация относно данъчни задължения на физически лица. Направихме онлайн среща в рамките на час. Г-н Пенчев беше много отзивчив и ми разясни ясно всички въпроси, които ме интересуваха. Консултацията беше придружена и от последващо писмено становище и обобщение на казусите, които обсъждахме. Напълно съм доволен от предоставената услуга и препоръчвам Tax Monkey като добър и бърз начин за подобни консултации!
Venelin Kotsev
Venelin Kotsev
09/02/2022
Получих компетентна данъчна консултация, професионално отношение, отлична комуникация. Препоръчвам!
Tatyana Mitkova
Tatyana Mitkova
21/01/2022
Много съм доволна от данъчната консултация с адв. Пенчев, беше информативна и полезна. Страхотно обслужване!

Защо да обявите декларацията си
с Tax Monkey?

 • С нас е по-лесно. Обявяването на декларацията не е нещо сложно, но все пак трябва да бъде подадена с електронен подпис в Търговския регистър.

 • Ние ще се погрижим за всички детайли. Вие можете дори да не ставате от бюрото си.

 • Ние сме малка компания и дори услуги на тази малка стойност ни помагат да се развиваме. Това, че ни гласувате доверие, значи много за нас.

Ако искате да научите повече за подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството, можете да посетите нашия блок.

Често задавани въпроси за декларацията при неосъществяване на дейност

Достатъчно е да попълните формата по-горе. Ние ще подготвим документите и ще Ви ги изпратим заедно с фактура и информация за плащане.

Трябва единствено да подпишете документите и да ни ги изпратите сканирани или дори снимани с телефон. Нашият екип ще се погрижи за обработката им и подаването им в Търговския регистър.

Критериите, които трябва да са изпълнени, за да се счита, че една фирма не е осъществявала дейност, са посочените в Закона за счетоводството:

 1. Да не са извършвани търговски сделки;
 2. Да не са реализирани приходи, а също така и да не са възникнали условия за отчитане на такива;
 3. Не е осъществявана дейност, свързана с инвестиции, производство или продажба;
 4. Не е извършвана покупка на стоки и услуги с цел реализиране на печалба.

Плащането на текущи разходи, които не са свързани със стопанската дейност, не се отразява на възможността да бъде подадена декларация.

Декларация за липса на дейност могат да подадат търговските дружества и юридическите лица с нестопанска цел, които не са осъществявали дейност през предходната година.

Не, достатъчно е да бъде подадена за една година. Ако през следващите предприятието не извършва дейност, не е необходимо да се подава нова декларация.

Ние ще Ви изпратим входящ номер, по който много лесно можете да направите справка в Търговския регистър. Проверка можете да направите и от страницата за справки на Търговския регистър.

Не. Подаването на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч е освободено от държавни такси.

Не. В практиката това са наименованията на декларацията по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч. При отсъствие на дейност на фирмата тази декларация се подава вместо годишен финансов отчет.

подайте декларацията